top of page

45 uur rust Verenigd Koninkrijk


Vanaf 1 november 2017 zullen de Britse autoriteiten (DVSA) ook gaan controleren op de wekelijkse rust van 45 uur in de cabine op plaatsen waar dit niet is toegestaan.

De nadruk ligt op de plek waar geparkeerd wordt om de rust van 45 uur te houden. Langs de openbare weg en op parkeerplaatsen zonder voorzieningen is dit namelijk strafbaar. Op verzorgingsplaatsen met voorzieningen mag de volledige wekelijkse rust nog wel in de cabine gehouden worden en is het geen overtreding.

Boetes voor het niet naleven van de wet kunnen oplopen tot maximaal £ 300,-. Daarnaast kan een rijverbod worden opgelegd aan de bestuurder, totdat de volledige wekelijkse rust op passende wijze en onder passende omstandigheden is genoten. De verkorte rust van minimaal 24 uur blijft wel overal toegestaan.

Archief
Recente berichten
bottom of page