top of page

Tegenpartij doorgereden na een aanrijding


Afgelopen week hebben wij op Facebook een bericht gedeeld over een aanrijding waarbij een relatie van ons betrokken was en waarbij de tegenpartij, die onze relatie heeft geschampt, is doorgereden. Extra zuur in dit geval was dat via het kenteken geen gegevens van de bestuurder konden worden achterhaald. Het waarborgfonds kan mogelijk uitkomst bieden, maar dan moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Stel dat u schade heeft geleden door een onbekende veroorzaker, dan moet u aantoonbaar uw best hebben gedaan om erachter te komen wie de dader is. Heeft u of iemand anders het schadeveroorzakende motorrijtuig gezien, noteer dan direct het kenteken en/of andere kenmerken van dit motorrijtuig of maak, zo mogelijk, een foto. Meldt het voorval direct bij de politie en neem contact met ons op, zodat wij u kunnen bijstaan. (bron: Waarborgfonds)

In zo'n situatie kan het soms helpen dat u een dashcam aan boord hebt, waardoor u beschikt over beelden van het incident. We hebben regelmatig kortingsacties voor de aanschaf van een webcam. Mocht u dit overwegen, neem dan contact met ons op.

Wilt u meer weten over het Waarborgfonds? Ze hebben een informatiefolder waar alles instaat, u kunt deze hier lezen.

Archief
Recente berichten
bottom of page